Pitigliano, en by af tuf

Pitigliano, en by af tuf i Toscana

Pitigliano

Pitigliano er bygget højt oppe på et bjerg af tuf

Pitigliano, synagogen

Pitigliano, synagogen

Pitigliano er, ligesom Orvieto, der er en gammel etruskerby, en af de byer der er bygget på et bjerg eller en høj af tuf. Tuf er det vulkanske materiale som mange danske romanske kirker er bygget af.

Pitigliano under synagogen

Pitigliano – kosher slagterrummet under synagogen

Tuf er nemt at bearbejde. Der kan laves “sten” eller hugges ud til beboelse eller fx gravpladser. En af de mest maleriske små byer, lidt vest for Orvieto, er Pitigliano, der ligger højt oppe og har været godt beskyttet mod indtrængende fjender. Byen er i dag kendt for sin gamle jødiske ghetto, der er opstået for 400-500 år siden da paven lyste jøderne i band og de derfor havde brug for et fristed nord for Rom. Et helt samfund opstod omkring synagogen i Pitigliano, inclusive huler med slagterier, bagere etc der er hugget ud under synagogen.

Pitigliano

Pitigliano

I dag bliver man også i Pitigliano mindet om det der rører sig i tiden. Der er bevogtning af bevæbnet militær 24/7 af frygt for terror – også her i denne ret søvnige by fjernt fra de populære turistmål.

 

 

Vest for byen ligger der varme kilder hvor man kan få sig et svovlstinkende varmt bad på 38ºC, som en del er meget sundt. Det ligger fjernt fra alfarvej i Saturnia hvor der ikke er så langt til jordens indre som andre steder.

Saturnia

Saturnia. De varme svovlstinkende kilder.

Orvieto skyline

Orvieto skyline

Sending
User Review
4 (2 votes)

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: