Kitsch og kaos i Rom

Juleudsmykning på italiensk

Juletræ fra Rom

RensdyrDet kom sig egentlig af, at der stod lidt julepynt i den lejlighed vi bor i, her i Trastevere. Kaminhyldedekorationen er klart blevet forskønnet med et lille plastikjuletræ med plastiknissemænd og plastikengle. Romerne går ind for genbrug og skal bare støve pynten af, når en ny højtid starter.
Som restauranten nedenfor vores vindue, der har et plastikrensdyr og det endda i imiteret is med julelys.

Hvad så med rigtige juletræer?

De er her, men kun i begrænset omfang. Det lille grantræ de har sat på Piazza Navona kunne ikke ses, da det var overhældt med pynt. Så er der mere stil over det, der er på et torv ved Corsoen, hvor træet er naturligt og pynten er sparsom.

Juletræ på Corsonen i Rom
Fendi udsmykningLidt mere livligt er det dog gået til uden for hos Fendi, der udover en temmelig original facadeudsmykning også har designet et passende juletræ. Det er nok den mest originale udsmykning, vi har set i Rom denne gang.

 

 

 

 

 

 

Blue Christmas

Blue christmas i Rom

Blue Christmas i RomAndre butikker går all-in med deres pynt. Er facaden blå, ja så finder man da bare noget blå udsmykning. Hvis det skal gå rigtig vildt til kan vi også finde lidt syntetiske fjer der kan peppe lidt op i de smalle gader.

 

 

 

 

 

En julekrybbe

Vi skal da have en julekrybbe. I hver en kirke ligger en lille dukke, der skal personificere det lille Jesusbarn. Han er ofte omgivet af sin mor og papfar, samt diverse hyrder og dyr.

Den tradition har man taget til sig i forretningerne, så det skorter ikke på fantasien – eller dårlig stil. Se fx dette flotte tableau med den kære familie lavet i lyskæder, altså lige bortset fra Jesusbarnet, der er en rigtig dukke.

Julekrybbe

JuletræDe kulinariske glæder

Mad skal vi jo have. Italienerne har ikke de samme traditioner inden for fed mad til jul, som i de nordlige lande. Her skal maden blot være god, som den altid skal være. Ingen julegås, ingen juleglögg o.lign. Det går dog endda. Se fx dette beskedne, spiselige juletræ der nok skulle kunne give enhver ondt i maven.

 

NytårsmadMen egentlig er det bedre til nytår. Se det sidste foto, der er fra en forretning med de mest nødvendige madvarer til nytårsaften:

Champagne
Hvide trøfler
Gåselever
Kaviar
Ost

Velbekomme!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: