Folkeliv i Rom

Piazza Navona

Omkring nytår springer folkeligheden ud i Rom. Det er ikke kun Vatikanet, der er fyldt til bristepunktet, men alle gader og pladser. Det er de lokale der promenerer på livet løs, så turisterne forsvinder i mængden. På Piazza Navona er der, ud over de sædvanlige mere eller mindre plattenslagere der sælger en masse bras, også et halvt tivoli, en julekrybbe, en scene hvor skoleorkestre optræder og en dejlig ballonsælger.

Piazza Navona

Colosseum har sit eget juletræ

Dette er nok det største mismatch i historien. Foran den historiske bygning er der plantet et juletræ. Hvad det skal minde om er uvist, men det er da sikkert og vist at en del kristne har måttet ladet livet inde i den flotte bygning. I denne omgang er man forøvrigt nået halvvejs rundt med restaureringen, så nu håber vi bare ikke der kommer et jordskælv.

Colosseum med juletræLidt ældgammel imperialisme

Titusbuen er den flotteste og mindste af de tre triumfbuer i Forum Romanum. Den indeholder historien om, hvordan romerne nuppede pagtens ark fra staklerne i Palæstina – eller hvad de nu kaldte sig på dette tidspunkt. Flot og minderigt. Vi var der den 2. januar med høj sol og 15 °C.

Titusbuen

Et andet levn fra fortiden?

Det kan godt være man ikke må snakke i telefon, når man kører bil i Italien. Det tager man dog ikke så tungt. En smøg og en mobiltelefon og så en halv finger på rattet – så er den hjemme. Det vænner man sig til. Men at de har telefonbokse på gaderne er et mysterium? Der er en del af dem, men lige netop disse bliver ikke brugt, altså ud over de der har trang til at lave grafitti.

Telefonbokse

Ingen blog uden vasketøj

Selvfølgelig skal der “et vasketøj i gaden” billede til. Fandt lige ud af, at jeg allerede har fotograferet stedet nedenfor flere gange før. Sjovt nok bor vi denne gang lige om hjørnet. Vasketøjet er dog sikkert ikke det samme – det bliver udskiftet hver dag.Vasketøj i Trastevere

Dukkemassakren

Og forretningen med dukkereservedele var der endnu. Dukkehoveder og kroppe i et udstillingsvindue på uhyggeligste vis. Ikke langt fra Piazza Popolo.

Dukker i vinduet

 

 

Sending
User Review
5 (1 vote)

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: